26 Ağustos 2012 Pazar

Kitapçı&Harakiri

Tatil yazımda bahsetmeyi unutmuşum bol bol kitapçı da okudum sahilde:)))
Kitapçı April Yayıncılık'ın iki ayda bir çıkarmaya başladığı kültür sanat dergisi diyebiliriz. İçinde kitap tanıtımlarından tiyatroya, müziğe kadar birçok sanat dalı var. Yazarlarla olan söyleşileri de zevkle okudum.
2. sayıyı bana gönderen April Yayıncılık'tan Nazlı Hanıma buradan çok teşekkürlerimi iletiyorum.


Geçen yazımda Kutlukhan Perker'den bahsetmiştim. Onun çıkarmış olduğu karikatür dergisi Harakiri'den bahsetmek istiyorum. Geçen yıl maalesef 2. sayıdan sonra bir kapatma kararı ile ceza almışlar. Bu sene tam 1 sene sonra 3. sayı ile tekrar kaldıkları yerden devam ediyorlar. Umarım uzun yayım hayatları olur.




3 Ağustos 2012 Cuma

Tatil Kitapları


Tatil gibisi yok:)))Tatilde kitap okumanın da keyfi bambaşka oluyor. Dalga sesleri, kum ve güneş...
Maeve Binchy'nin ölümüne çok üzüldüm...Blogumu açmadan önce okumuşum kitaplarını sanırım...Hepsi de elimden bırakamadığım kitaplardan olmuştur.
  • Geri Döneceksin 
  • İtalyanca Aşk Başkadır 
  • Yalnız Kadınlar Sokağı 
  • Aşk Bir Kere
  • Gümüş Yıldönümü
Diana Wynne Jones - Yürüyen Şato


Gelelim tatilde okuduğum kitaplara Yürüyen Şato'ya önceden başlamıştım kalan kısmını sonunda bitirebildim. Kitap elimde epey süründü:(Ya son kısımları çok sürükleyiciydi ya da tatil odundan kalan kısmını hem daha beğenerek hem de daha hızlı okudum. Eve dönünce animasyon filmini izlemek için sabırsızlanıyorum:))3 kitaplık serinin ilk kitabı "Yürüyen Şato". Diğer iki kitabı da merak etmeye başladım.  

Marc Levy - Sizi Tekrar Görmek


Keşke Gerçek Olsa bu kitapla bağlantılı ilk önce onu okumak gerekirdi..."Just Like Heaven" adlı filmi çok beğenmiştim yıllar önce. Ve sonraları öğrendim ki; kitap Marc Levy'nin bir kitabından uyarlama. Ikinci kitabı mutlaka okurum diyordum hep ama bir türlü almamıştım. Iki hafta önce sanırım Can Yayınları'nın D&R'daki 5 tl olan kitaplarının arasında bulunca hemen aldım:)
Lauren ve Arthur'un devam hikayesi çok güzel olmuş bir iki nokta dışında. 

G. Willow Wilson - Kahire
Çizer - M.Kutlukhan Perker


M. Kutlukhan Perker yurtdışında yaşayan başarılı bir Türk illustrator. Bu kitabı onun bloguna rastladıktan sonra satın aldım sanırım. Çizgi Roman’ın yazarıyla aylık çıkardıkları Air adlı dergileri var. Kahire bana eğlenceli ve mistik geldi. Özellikle Nil Nehri ile ilgili efsane çok hoşuma gitti. Çizimler de çok güzel.
Kutlukhan Perker’in web siteleri:

Sevgili Eşime bu güzel fotoğraflar için çok teşekkürler:)))