31 Aralık 2011 Cumartesi

Sema Aslan-Benim Kitaplarım

Yukarıdaki kapak ilk baskıdan sanırım çünkü benimki 2. genişletilmiş baskısı kitabın ve 35 kütüphane yer alıyor. Bu yıl okumaya başladım genelde her elime alışımda 1 ya da 2 kütüphane okuyarak sonunda bitirdim. Daha fazla görsel kullanılmalıydı diye düşünüyorum. Çok değerli ve eski eserler mevcut bu kütüphanelerde yakın çekim daha fazla fotoğraf olabilirdi o yüzden.                                                
Kitabı okurken bir kıskanma oluyor tabi ki 5000-120000 arası kitabı olan kişilerin kütüphaneleri. Tabi bu kadar kitaba bakmakta bir o kadar zahmetli. Söyleşide yer alan isimlerden kimilerinin kütüphanesi iki hatta üç eve yayılmış durumda. Bazıları bilgisayarda kaydını tutuyor kitaplarının, bazısının aklında hangi kitap nerede hangi rafta:)Bu kitapseverlerin kimi kitaplarına asla çizik dahi atmıyor, kimi ise altlarını çiziyor bazı satırların. Ben altını çizmeyi seviyorum daha doğrusu acımıyorum kitaplarıma, tekrar elime aldığımda o satırlara bakmayı seviyorum.



Yeni yılda geliyor, yeni yılda daha fazla kitap okumayı diliyorum:))Bu seneyi tam olarak bitmiş 11 kitapla kapatıyorum ve bitiremediklerime üzülerek tabi ki...
Herkese mutlu, sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyorum. 
Ve tabi kitaplıklarımızın taştığı ve bol bol kitap okumaya zaman ayırabildiğimiz bir yıl olsun! 

2 yorum:

  1. İzninle bu güzel yılbaşı ağacını çalmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Bende çalmıştım zaten buyrun lütfen:)))

    YanıtlaSil